Select Page

Diego Zaragozí: “en aquest any de legislatura s’ha realitzat un treball intensiu a totes les àrees municipals basat en la sostenibilitat i l’eficiència”.

Hui al matí, l’Equip de Govern d’Altea, representat per l’Alcalde, Diego Zaragozí i els portaveus de Compromís i PSOE, Aurora Serrat i Deo Sánchez, respectivament, han comparegut públicament per fer balanç del primer any de la legislatura i de la signatura del “Pacte del Bol”; acord al que van arribar ambdues formacions polítiques per governar Altea durant els quatre anys següents i que es rubricava el 14 de juliol de 2023 en un escenari d’excepció com és el nou Passeig de la Platja del Bol. Un “Pacte del Bol” que, un any després, presenta el Pla Estratègic de Creixement Municipal.

Ha passat un any des d’aquell acord de Govern i com en aquell moment va dir Zaragozí, que encara no era alcalde, ja que el Ple d’Investidura tenia lloc tres dies més tard, “abans de parlar de persones i càrrecs s’ha parlat de gestió i de com hem de treballar durant la legislatura”. Unes paraules a què, dotze mesos després, el primer edil alteà dóna significat indicant que “en este primer any de legislatura hem treballat intensament a totes les àrees municipals, posant l’accent en la sostenibilitat i l’eficiència; sent el nostre compromís central millorar la qualitat de vida de les alteanes i els alteans, posant la gent al centre de les nostres polítiques”.

“Hem fet una reorganització interna de l’administració per augmentar l’eficiència i l’eficàcia dels serveis municipals. Així mateix hem millorat la capacitat dels departaments d’Urbanisme, Joventut, Esports, Cultura, Benestar Social i Turisme”; ha afegit l’alcalde.

Diego Zaragozí ha volgut recordar que “el Govern progressista de Compromís-PSOE porta, a més d’este darrer any, dos legislatures treballant pel desenvolupament d’Altea amb un posicionament estratègic com a municipi de referència i hem aconseguit un grau d’excel·lència reconegut per diverses entitats externes ”.

Pel que fa a reptes afrontats i projectes executats per Compromís-PSOE en els darrers anys, Zaragozí s’ha referit al “pagament de més de 40 milions d’euros de deute heretat i la necessitat que vam haver d’enfrontar la crisi sanitària i econòmica del COVID-19 , destinant importants recursos i demostrant el nostre compromís amb el benestar dels ciutadans i la capacitat d’adaptació del Govern.”

A més, l’alcalde ha citat com a projectes estratègics la rehabilitació de la façana litoral; l’adquisició de la Cooperativa Agrícola; les obres de reurbanització de l’Av. Comunitat Valenciana i la renovació de les conduccions al Nucli Antic, que s’està duent a terme en estos moments; l’inici d’un procés participatiu per a la regulació dels habitatges turístics; entre moltes altres accions empreses com la renovació i ampliació del servei de neteja, socorrisme i plantilla de la Policia Local, per garantir un entorn més net i segur.

“Governar és prendre decisions i este Equip de Govern no considera en cap moment aturar la maquinària. La nostra línia de treball seguirà buscant l’excel·lència, ampliant i millorant els béns i serveis municipals i garantint la qualitat de vida dels alteans i les alteanes, tenint en compte el desenvolupament que suposa la indústria turística”. L’alcalde ha asseverat.

Objectius per als quals cal cercar finançament extern per valor de gairebé 6 milions d’euros i que permetrà abordar la inflació de preus dels últims anys, així com mantenir el nivell d’inversions. Projectes i futures inversions que han centrat la presentació del Pla Estratègic de Creixement Municipal a través de la projecció d’un vídeo i que passen per la construcció d’un espai esportiu i parc al Passeig Sant Pere; rehabilitació integral de Pont de Moncau; asfaltat de més de 90.000 metres quadrats de camins d’Altea; reurbanització del Camí de Sogai; restauració ecològica del Riu Algar; consolidació del projecte del Molí dels Moros; creació del Parc Forestal de la Caserna de Carabiners; construcció del Centre de Dia; rehabilitació integral de barris amb la recuperació de 24 edificis, 346 habitatges, als carrers Zubeldía i Alfàbega; implantació d’un sistema de videovigilància amb més de 51 punts i 80 càmeres al llarg del municipi, entre d’altres”.

“No estem parlant d´obres faraòniques, sinó que amb un import menor al cost del Palau dels Esports impulsarem i executarem”; ha subratllat el primer edil, que ha apel·lat a “la responsabilitat de l´actual Equip de Govern i la valentia a l´hora de prendre decisions”.

En este sentit, Zaragozí ha parlat de la necessitat d’equilibrar el pressupost municipal per cobrir els costos creixents dels serveis municipals, igual que fan les famílies per arribar a final de mes.

“Si volem seguir millorant els serveis públics i el benestar de la ciutadania, és ineludible la recerca de finançament per part de lʻAdministració i la col·laboració de la ciutadania”, ha argumentat l’Alcalde, que ha assegurat, en nom de l’Equip de Govern Compromís -PSOE, “ser coneixedors de les problemàtiques socials i estructurals del municipi i volem fer accions que garantisquen la qualitat de vida d’alteans i alteanes. Treballem i ho continuarem fent per l’eficiència econòmica i la sostenibilitat financera a llarg termini. Altea es construeix amb la feina diària i no ha de comprometre les properes legislatures”.

“Amb el Pla Estratègic de Creixement Municipal, que és una de les línies de treball del Pacte del Bol, volem assegurar un entorn adequat per compatibilitzar el comerç i la indústria, el turisme i el benestar de les famílies residents”; ha puntualitzat l’alcalde, que ha tancat la seua intervenció demanant confiança a la ciutadania amb estes paraules: “fa un any vam tenir la confiança de la majoria d’alteans i alteanes per governar el municipi d’Altea i vos demanem que continueu confiant en nosaltres perquè allò que és segur que amb la gestió municipal de l’Equip de Govern i la vostra col·laboració, Altea continuarà creixent en benestar, sostenibilitat i excel·lència. Adjectius que fan del nostre municipi un atractiu residencial i turístic”.

Pin It on Pinterest